Novinky

Nissan Kicks 2025: nová generace je úplně jiná

Nissan představil novou generaci malého crossoveru Kicks a je to opravdu velké překvapení. S dosavadním modelem totiž nemá vizuálně společné naprosto nic – a nejen to – nepodobá se (s výjimkou přídě) stylově ani žádnému jinému současnému vozu značky a dokonce ani Hyper konceptům z Tokia, což je zvláštní. Ale podstatné je, že zatímco aktuální model byl původně koncipován jako auto pro rozvojové trhy a bylo to na něm trochu znát, tohle už působí jako plnohodnotný model značky.

Nový Kicks působí sebevědomě a robustně a jeho interiér vsadil na minimalistický styl s displeji, spojenými do jednoho celku. To je cesta, kterou se rozhodně nedá nic zkazit. 😉 Na hodnotě mu přidává kontrastní prošívání čalounění nebo velké panoramatické střešní okno. Nissan také slibuje zvětšení auta, které má mít nejprostornější kabinu ve třídě.

K pohonu bude na americkém trhu sloužit nový benzinový dvoulitr s výkonem 143 k a točivým momentem 190 Nm, zkombinovaný s převodovkou CVT a významnou novinkou je za příplatek dostupnost čtyřkolky Intelligent All-Wheel Drive a standardně se kicks bude dodávat s asistenčními systémy Safety Shield 360 System. Prodej Nissanu Kicks MY2025 bude v USA zahájen koncem léta.